Tankar om kvällen

Har precis kommit ut från L:s rum och han sover nu sött. Han låg denna kväll och tittade på mitt ansikte tills ögonlocken gick igen. Han såg så fridfull ut och jag funderade på vad som pågick där inne i hans vackra blonda huvud.

Jag låg och tänkte på hans långa ögonfransar, hur de måste vara minst en centimeter. Hur vackra hans ögon kommer bli som vuxen. Jag tänkte hur roligt han verkade ha på lekplatsen idag och hur han kämpade med grävmaskinen för att få den att gräva, trots att den var alldeles för stor för honom och han inte nådde ner till marken.

Han kanske tänkte på att jag hade jättestora näsborrar eller att det blev alldeles för trångt i sängen när jag låg där, även om det är ganska mysigt. Kände han all den kärlek jag försökte förmedla? Känner han vilken speciell plats just han har i mitt hjärta?

Jag skulle så gärna vilka veta vad han tänker och funderar över. Då hade han kunnat berätta vad han skulle ha pappas stora borrmaskin till tidigare i eftermiddag, och varför var det så roligt att följa texten med pekfingret när jag skrev på datorn? Istället för att gå från bordet flera gånger för att det inte kändes rätt, kunde han berättat direkt att det var ketchup som saknades på köttfärsen. Små grejer liksom.

Ja denna lilla gåva, vilket underbart mysterium du är.