Första besöket på habiliteringen

Idag var alltså första mötet med habiliteringen, denna gång utan L. Tycker jag är jättebra, man vet ju inte hur föräldrarna känner i den här situationen och man behöver kunna prata öppet och ärligt utan att behöva tänka över vad ens barn hör och känner. För vi VET ju faktiskt inte hur mycket L förstår i nuläget, han är ju än så länge väldigt liten. Han förstår väldigt mycket av omvärlden, men hur mycket förstår han av det verbala? Det ska bli spännande att se i framtiden.
 
Vi fick i alla fall lite information om LSS, vad habiltieringen kan göra och vi fick framföra vad vi ville ha hjälp med. De var supergulliga, de vi träffade. Det var en kurator och logoped denna första gång. De tyckte vi hade mycket positivt att säga om L och vi känner att det är mycket mer som fungerar än som inte gör det. Vi kom fram till att vi till att börja med ska satsa på att hjälpa L utveckla språket och sen behöver vi strategier för blöjavvänjningen.
 
På tal om språket, idag pekade L på bilden med förskolan och sa dagiii flera gånger och sedan på strumporna som är första steget att gå ut. Skönt att han trivs så bra där att han vill gå dit på lediga dagar! =)
 
Han hittade även choklad här hemma på eftermiddagen och sa tydligt goodiiii! (det kunde han minsann....)